Groottuinen
Groottuinen Groottuinen Groottuinen

GROTE TUINEN

Grote tuinen bepalen samen met de bebouwing de uitstraling van het geheel. Een stark en modern gebouw past dus niet met een rij knotwilgen ernaast. Net als dat een woonboerderij met palmbomen ook niet zou passen.

Voordat de schep de grond ingaat is een gedegen tekening een must, waarbij de ligging en kwaliteit van het perceel worden onderzocht t.o.v. omliggende percelen.                                                                                    Is de grond/aarde van goede kwaliteit om een mooie tuin te realiseren, of dient er grond aan/af gevoerd te worden om hoogteverschillen te realiseren?

Soms is een drainagesysteem rond de bebouwing noodzakelijk en dat is samen met voorzieningen als electra voor alarmsensoren,tuinverlichting en bijgebouwen (bijv. veranda of dierenverblijf), een waterbron en sproeipunten voor het beregeningssysteem etc.een van de eerste werkzaamheden.

Meerdere terrassen geven de mogelijkheid om optimaal van de zon of de schaduw te genieten en om de kinderen in de gaten te houden die zich vermaken op de speeltoestellen of op het gazon. Schaduwplekken zijn op vele manieren te realiseren bijv. met Morus dakbomen, moderne schaduwdoeken of een veranda.

Naar de verder gelegen plekken komen de dierenverblijven aan bod, windsingels, zoals het woord al zegt, die ervoor zorgen dat u lekker in de luwte zit, maar ook een paradijs voor de flora en fauna zal blijken. Ook een boomgaard,boomhut of een vuurplaats in het 'bos' is iets wat zeer aanspreekt.

Kortom, op een groot perceel zijn er tal van mogelijkheden en wij willen u graag helpen. Onderstaande foto's geven u wellicht enige inspiratie. 

background